Directadmin Installatron

Met behulp van Installatron kun je vanuit DirectAdmin eenvoudig software installeren op je hostingaccount. De installatie gaat vrij intuïtief, maar als je er toch nog problemen mee hebt, dan kun je de voorbeeldinstallatie bekijken. De installatie van alle andere applicaties gaat in grote lijnen hetzelfde.

Het gebruik van Installatron heeft een aantal grote voordelen. De belangrijkste functionaliteit is de automatische update-functie. Hierbij zal Installatron, als er een nieuwe versie van de geïnstalleerde software beschikbaar komt, automatisch een back-up maken van jouw applicatie en de update automatisch uitvoeren. Je wordt hiervan per e-mail op de hoogte gesteld.

Een ander voordeel is het eenvoudig maken van back-ups. Een back-up via Installatron bevat alle informatie voor jouw website, in tegenstelling tot de back-upfunctie van DirectAdmin, die van jouw volledige hostingpakket (inclusief bijvoorbeeld e-mail) een back-up maakt. Hierdoor blijft de back-up via Installatron klein en is het terugplaatsen erg eenvoudig.

Bekijk Installatron apps

Was dit antwoord nuttig?

 Print dit artikel

Lees ook

Cpanel server (ssd)

High availability-cloud Het high availability-cloud is opgebouwd uit Dell front-end blade...

Cpanel Softaculous

Softaculous, wat is dat? Softaculous is een automatische script-installer die u helpt bij het...

Directadmin

DirectAdmin is een krachtig controlepaneel met honderden functies. Met DirectAdmin kunt u alles...

Cpanel

Panel is een zeer gebruikersvriendelijk en één van de meest uitgebreide softwarepakketten voor...